Despre Manichiura/Pedichiura

Mani / Pedi

Din cele mai vechi timpuri, atentia pentru unghii ingrijite a preocupat omenirea. Ingrijirea unghiilor nu inseamna doar simpla aplicare a unui lac! Mai mult, unghiile sunt unul dintre ambasadorii nostri. O manichiura si pedichiura corect facute fac dovada atentiei pe care ne-o acordam si reprezinta o carte de vizita. Este stiut si ca unghiile sunt o oglinda a unui corp sanatos.
Parafina, un derivat al petrolului, are un aspect delicat de ceara si se foloseste sub forma de masca pentru a crea o pelicula protectoare si foarte hidratanta pentru piele. Se foloseste o varietate de parafina medicinala alba, purificata, cu temperatura de topire 42-46°C. Prin actiunea sa antiinflamatoare, para
Parafina fina atenueaza durerile cauzate de o circulatie periferica deficitara urmare a purtarii tocurilor sau a afectului afectiunilor de tip reumatism. Prin transfer termic, caldura difuzeaza in tesuturi si actioneaza asupra vaselor periferice, dilatandu-le, circulatia singelui accelerandu-se, crescand ritmul de eliminarea a toxinelor.
manipedi bg1

Manichiura-Pedichiura cu oja semipermanenta

 

OJA SEMIPERMANENTA

 

Aspectul unghiilor este esential pentru a crea o impresie placuta,asa ca este important sa acorzi timp ingrijirii lor.

Daca obisnuiesti sa aplici oja clasica pe ele dar esti nemultumita de rezistenta acesteia, cea mai buna solutie este sa apelezi la cea semipermanenta care promite cel putin 2 saptamani de aspect ireprosabil.

manichiura cont1
Oja semipermanenta este un tip de oja foarte rezistenta aplicata si activata cu ajutorul lampii UV. Culorile acesteia sunt la fel de variate ca ale unei oje normale avand posibilitatea de a ti aplica si modele pe unghii. Pedichiura medicala
manipedi cont2

Tratament cu parafina pentru maini si picioare

O sedinta de tratament cu parafina pentru maini si picioare este practic un proces cosmetic care contribuie la hidratarea profunda a pielii tratand pielea sensibila, crapata, intarita sau descuamata.

Prin actiunea sa antiinflamatoare, parafina atenueaza durerile cauzate de o circulatie periferica deficitara urmare a purtarii tocurilor sau a afectului afectiunilor de tip reumatism. Prin transfer termic, caldura difuzeaza in tesuturi si actioneaza asupra vaselor periferice, dilatandu-le, circulatia singelui accelerandu-se, crescand ritmul de eliminarea a toxinelor.
Barbatii lucrau in mod normal pentru alti barbati, iar femeile, pentru alte femei. Inainte ca un coafor maestru sa moara, el obisnuia sa predea trusa de piepteni si toate uneltele necesare practicarii meseriei unui succesor ales in timpul unei ceremonii speciale. Majoritatea hairstylistilor au studii profesionale de frizerie si coafura si se perfectioneaza in mod continuu prin diferite cursuri si seminarii.
manichiura cont3
Tehnicile de manichiura si pedichiura, alaturi de produsele destinate lor, au evoluat, astfel incat in prezent putem vorbi de un concept integrat de “Health & Beauty” pentru unghii, maini si picioare deopotriva. Mai mult, odata cu evolutia conceptului de “beauty”, trend-urile se impun si in materie de manichiura-pedichiura. Se poarta anumite forme de unghii, anumite culori, diferite aplicatii. Femeile urmaresc cu interes revistele de specialitate sau intreaba specialistii din salon depre tendinte, astfel incat aspectul unghiilor sa nu faca nota discordanta la capitolul stil. De altfel, femeia moderna si mondena nu isi permite gafe vestimentare ori de hair styling, dar nici la capitolul manichiura si pedichiura.

PEDICHIURA MEDICALA

 

In timp ce pedichiura clasica poate doar ameliora pe termen scurt diferite probleme, cea medicala foloseste metode non-invazive si produse care rezolva/vindeca in timp o serie de probleme de la nivelul picioarelor.

manichiura cont6

Probleme care isi pot gasi rezolvarea in cadrul specialitatii de pedichiura medicala sunt:

 

-unghii incarnate, unghii ingrosate si dureroase, unghii cu micoza
-pielea intarita a talpilor, calcaie crapate
-micoza pielii, micoza unghiilor
-bataturi la nivelul unghiilor si talpilor

Manichiura unghii cu gel

 

Manichiura cu gel este una dintre cele mai utilizate tehnici de infrumusetare a unghiilor in ultimii ani. De la zeci de forme la sute de culori si modele, unghiile cu gel sunt un trend greu de contestat.

Printre avantajele acestui tip de manichiura se numara in primul rand rezistenta. Daca o manichiura obisnuita va rezista o saptamana, manichiura cu gel te va tine pana la o luna, fara sa fie nevoie sa te feresti de treburile casnice sau sa ai mereu grija unghiilor.

De asemenea, datorita versatilitatii oferite de manichiura cu gel, vei avea la dispozitie o multime de forme, modele si culori din care sa alegi, astfel ca nu te vei plictisi niciodata!

Scroll to Top